Bertilla Delle Farnie

      Bertilla är född i Italien år 2000.       Uppfödare Luciano Bernabei

Hon har A -höfter, och ögonlyst UA  senast vid 6½ år.

Utställd några få gånger med fantastiska resultat.

Andra Bästa Tik   - Raduno 2005  

Italienska Special domaren

Colonel Domenico Milillo. 

(106 anmälda med vaplar.)

Visad av Marie Palm

Colonel Domenico Milillo. 

är en av de få domare i Italien som är specialutbildad på Lagotto Romagnolo och innehar licens för att utföra mönstring av Lagotto .

Bertilla kom till Sverige som 4 ½ åring efter att varit framgångsrik på Italienarnas egna specialutställning Raduno och genom sina framgångar att hitta tryffel i Faenza, talien.

Hon har mycket kända hel-syskon, Bobo delle Farnie och Coincidenza delle Farnie. Jag träffade henne första gången som 9 månaders valp tillsammans med hennes bror Bobo i Italien. Jag kunde inte glömma hennes ljuvliga personlighet & uppsyn. (bilden ovan visar Bobo & Bertilla som valpar)

Fotona visar Bertilla Raduno Italien 2001 & Svenska Raduno 2005. Marie Palm som numera har en dotter efter Bertilla (Imperie´s Peghi Palm) visade henne till andra Bästa Tik 2005.

Bertilla lever numera ett fritt & lättsamt liv utan krav på att varken hitta tryffel eller vara i utställnings kondition på en gård Hällfallstorp tillsammans med Anita & Kalle. Trots detta så tryfflar hon under hela skogspromenaden eftersom det är det bästa som hon vet. 
Sammanfattningsvis;  "Tilla"  är självständig, tystlåten, observant, mjuk & kärleksfull liten tös. Hon har en mycket speciell personlighet som väcker omgivningens beskyddar - instinkter. Alla blir förälskade i henne.