Fiona är kennelns stamtik
Nord Uch Scheffelfältets Donna Dolcevita
Efter 7 års frånvaro från utsällnings-ringarna gjorde Fiona come back på
World Winner 2008
Fiona vann och tilldelades titeln Word Veteran Winner 2008

Fiona är född 1999.

Hon har A -höfter, felfria armbågar och ögonlyst UA . Senast vid 7½ år.

Utställd med fantastiska resultat.

Utställningsresultat 2001 
 5 BIR,  2 BIM & 3 Grupplaceringar av totalt 10 utställningar. 
Sveriges näst vinstrikaste tik 
2000 & 2001 
Fionas dotter Mocca  Mo´Hanah tredje vinstrikaste tik 2004
Fionas dotter dotter Ragazza Romatica
Sveriges tredje vinstrikaste tik 2009
Fionas sondotter Saga Sohfin  Sverigessjunde vinstrikaste tik 2009
 
Lagotto klubbens Specialutställning Raduno 2006
Fiona vann Bästa Avelsgrupp.
Jag har alltid själv visat Fiona på utställningarna, varför vi har fått glädjen att skörda dom fina framgångarna i hennes karriär tillsammans. 
Under alla dessa utställningsår har Fiona alltid erhållit minst CK kvalité. 
Fiona har aldrig fått tvåa i kvalitétsbedömning.  2002 lämnade vi utställningsringarna och lade utställningskarriären på hyllan.  2005 hade Fiona fått 3 valpkullar. Jag anser att Fiona har "dragit sitt strå till stacken" och därefter pensionerades Fiona. Hennes döttrar Mo´Hanah, Litzie & Luna kommer förhoppningsvis föra hennes gener vidare.   
 
Nu för tiden kan du träffa & klappa Fiona när hon följer med som sällskapsdam åt sina barn & barnbarn.  Hon brukar även ljudligt höras eftersom hon tagit på sig att ansvara för att ingen skall missa att ta lunch när vi är på utställning. Hon charmar alla med sitt underbara sätt att få sin egen vilja igenom. Hennes uthållighet är känd inom Lagotto familjen.

Pratglad; Fiona är en mycket pratsam dam som har synpunkter på det mesta i sin omgivning. Hon talar ofta och intensivt. Använder sig av olika tonarter beroende på vad hon önskar. Hon är en stor personlighet som är mycket lättlärd både när det gäller egna påhitt som ger henne fördelar och när det gäller vardagslydnad.

Ordning; Fiona plockar alltid bort disken efter att hon har ätit. Hon överlämnar både sin egen, Amorinas och eventuella gästers matskålar till den som plockar i köket. Denna lilla egenhet har hon lärt sig själv.  Bilden nedan visar när hon är dräktig i 6:e veckan.

Arbete; Fiona gillar att gå på kurs, helst brukshundsklubben. Hon hittar ofta på egna aktiviteter när hon har tråkigt, som t ex att hämta föremål från handväskor eller annat för att bära ut dem och gömma dem i trädgården. Efter en kort stund kommer hon inbärande på samma föremål, samtidigt som hon högt och ljudligt ser till att vi uppmärksammar vad hon har hittat där ute. Hon överlämnar alltid sitt "fynd" till den som befinner sig i närheten av köksregionen, allra helst närmast godisburken. Hon älskar uppmärksamhet. En annan passion är att operera mjukisdjur. Hon gör ett litet "titthål", där hon med säker precision plockar ut stoppningen för att sedan sprida den över hela huset. Lyckligtvis har hon dock aldrig bitit sönder någonting annat än sina mjukisdjur.  

Sammanfattningsvis; Snygg, trygg, pratig, envis, uthållig och clever.

Fiona som 9 veckors valp. Fiona är vår första Lagotto.