Svensk Utställnings Champion
Imperie´s Ragazza Romantica
Sveriges vinstrikaste tik 2009  & 2010
Flyttar till min dotter Jenny i Sthlm 2011

Ragazza är född 8 November 2006
A -Höfter
 Felfria Armbågar & Ögonlyst utan anmärkning

Erövrade sin championat titel på
 4 utställningar 2009
BIR-valp skk och BIS-4 inofficiell utst, Ck,
Andra Bästa Unghundstik
Världsutställningen Sthlm. 2008
MH-Beskriven

Sammanfattningsvis:

Ragazza har deltagit mycket sparsamt på utställningar innan år 2009. Ragazza har fått stått tillbaka för sin kennelsyster Imperie's Saga Sohfin. Båda har pga. sin nära ålder tävlat i samma åldersklass.

Historik;
Två dagars tävlingarna i Tvååker Juli 2009 anmäldes både Saga och Ragazza för första gången i samma tävlingsklass.  Marie Palm erbjöd sig att tävla med Saga. Kennel-systrarna Saga & Ragazza tävlade således mot varandra i samma klass och tillsammans med andra tikar om certifikatet.

Första tävlingsdagen erövrade Saga sitt tredje Certifikat och kunde titulera sig Svensk Utställnings Champion. Nu tävlade tjejerna i olika klasser. Andra dagens tävlande, Söndag tog Ragazza sitt första Certifikat.

Ragazza anmäldes till dubbelutställningen Norrköping/Nyköping

Andra tävlingen för Ragazza var i Norrköping där hon vann sitt andra Certifikat och sitt tredje  erövrade Ragazza i Nyköping samma helg och kunde därmed också titulera sig som Svensk Utställnings Champion.

Det är som stolt uppfödare jag skriver dessa rader om min älskade Ragazza som dessutom är otroligt lik sin mor-mor Fiona.

Fiona är min första Lagotto Romagnolo som är kennelns stam mor & Världs Vinnare 2008

Ragazza har deltagit på Svenska Kennel Klubbens valputställningar sommaren 2007 med mycket bra resultat Hon har alltid placerat sig i toppen av tikvalparna och även några utmärkelser som Bäst I Rasen Valp  i bagaget. Även om hon är långt ifrån sin lillebror Imperie´s Roberto Ro´Massimo som alltid placerat sig i topp med sin ägare Annika Ahlén, Kennel Labbjoy´ s.

Personlighet:
En stilig dam som har till sin arbetsuppgift att vakta och hålla ordning i familjen. Varje morgon startar hon sin arbetsdag med att rusa upp på berget, sätter sig till rätta och spanar ut över sina domäner. Upptäcker hon ngt. som inte stämmer så informerar hon alla i sin närhet.

Ragazza är otroligt lojal mot familjen, älskar att  hjälpa till med att pyssla om valpar. Mödrarna litar på Ragazza, accepterar henne som extra mamma åt sina valpar i valplådan.


Ragazza har alltid känt ansvar för flocken och
alltid varit en självklar medhjälperska i valplådan
Här hjälper Ragazza Bertilla med S kullen.

Hon ser upp till sin mormor Fiona och skulle aldrig ifrågasätta Fiona.

Skillnaden mellan Ragazza & Saga är att Ragazza  visar ett tydligt intresse för att arbeta. Hon arbetar lugnt och metodiskt och behöver aldrig mutas med godis för att utföra sin  arbetsuppgifter. Kennelsyster Saga Sohfin däremot är söt som socker och lat som sin matte-mor.


Ragazza finns alltid i eller bredvid valplådan när vi har en valpkull.