Fiona

Se Uch & Nordisk Uch World Veteran Winner 2008
Scheffelfältets Donna Dolcevita

Fiona skulle fylla 12 år den 5 april.

 En stor personlighet och vår allas stjärna har lämnat mig.

Min allra trognaste vän drabbades av stroke natten till fredagen den 18 Mars och fick somna in lugnt och stilla i mitt knä idag. Chock för mig som senast igår kväll skrattade åt hennes vanliga hyss. Det fanns absolut inga förtecken. Fiona hade inga kroppsliga åkommor. Hon hoppade fortfarande smidig som en unghund över grinden som begränsade hennes barnbarns barn Divas framfart i vardagsrummet.

 

Eftersom hon var så alert och spänstig trots sina (strax) 12 år så har jag varit övertygad om att jag skulle få behålla henne några år till.

 

Att tvingas att släppa taget och låta Fiona gå över regnbågsbron kändes fruktansvärt tungt, hon var en stor personlighet och en lysande stjärna. Sorgen och våra gemensamma minnen gör ont men jag hoppas att jag snart kan glädjas åt de varma, glada, tokroliga minnena. 

Fionas smygande försök att stjäla godis. Hennes effektivitet att snabbt söka igenom matkassarna när dom placerades på golvet. Hennes uthållighet när det gällde att ta hand om valpar. Hennes envishet när det gällde att få sin vilja igenom. Fiona styrde bokstavligen mitt liv, det har alla mina nära vänner erfarenhet av. Vi var ett team. Även om jag unnar henne att njuta på de gröna ängarna bakom regnbågsbron så saknar jag henne så att det gör ont. Hon avreste så snabbt utan förvarning.

 

Matte Mor Jane