SE UCH Imperie’s Ragazza Romantica

Det är med stor sorg i mitt hjärta och sinne jag måste meddela att ännu en stark personlighet i min egen lilla familj vandrat över regnbågsbron. Ordspråket säger att en sorg sällan kommer ensam. Efter månader av pendlande oro och ovisshet finns inte Ragazza med mig mer.

 

Ragazza fick somna in fredag den 8 April 2011 p g a av en tumör. Hon somnade in lugnt och stilla i min famn. Känslan hon förmedlade till mig var som om hon tyckte det var skönt att äntligen få ro.

 

Denna showiga livfulla tjej som älskade att visa upp sig i utställningsringen. Att komma ut på arenan var absolut det bästa hon visste. Därför var det med stor entusiasm och delad glädje med andra som jag såg fram mot årets utställningssäsong tillsammans. Därför kommer hennes namn att finnas med i flera utställningskataloger både i Sverige och Danmark.

 

Ragazza startade årets utställningssäsong med att bli Bäst I Rasen på My Dog Göteborg. Hon deltog också i alla mina uppfödargrupper de två senaste åren. Hon stod alltid bredvid sin välkända helbror Imperie´s Roberto Ro´Massimo.

Hon var i sin bästa ålder, 4 år. Hon hade trogna beundrare som uthålligt väntade på valpar efter henne och Imperie´s Pablo Picasso. År 2011 var för ovanlighetens skull välplanerat både för henne och mig. Min förhoppning är att hennes döttrar och söner ska kunna föra hennes gener vidare.

 

Nu får jag försöka glädja mig åt alla minnen tillsammans med henne och hennes mormor Fiona. Jag förlorade båda två på tre veckor och det enda jag kan hoppas på är att det finns något bortom vårt medvetande och existens, så jag kan vila i hoppet om att de båda vandrar tillsammans sida vid sida som de alltid gjort när hela lilla familjen var ute på våra härliga skogspromenader.